Mandalay

Oplev byen bag legenden

“Thanaka” er traditionel burmesisk make-up, som er lavet på sandeltræets bark.

Klik her hvis du vil springe direkte til mine 10 udvalgte seværdigheder i Mandalay.

Fra Mandalay regerede mægtige konger igennem århundreder, lige indtil briternes ambitioner om udvidet handel med Kina blev Burmas endeligt. Den sidste konge af Burma blev på mest ydmygende vis sat på en oksekærre af de britiske ekspansionister, som lod den fallerede konge fragte til sit eksil i Indien i 1885.

Mandalay By – og mange steder omkring denne sagnomspundne, gamle hovedstad – bugner med historie, kultur og religion.
Her er også et kæmpestort udvalg af hoteller og restauranter i alle prislejer.

Tag en sejltur til Mingun-ruinen, udforsk klostre af ren teaktræ, far vild på Zaygyo-markedet med dets pyramider af eksotiske krydderier – og snup en kold drink ved poolen, når dagen er ovre.

Du kan også opleve, hvordan den højtrespekterede Mahamuni-Buddha bliver belagt med bladguld fra ukristeligt tidlig morgen til sen aften. Ja, faktisk er det så mange millioner stykker bladguld på den, at den fuldstændigt har mistet sine oprindelige former.

Mandalay Hill i juli

Mandalay er et perfekt udgangspunkt

Byen, som en overraskende mange danskere også forbinder med Four Jacks, ligger lige i hjertet af Myanmar, og herfra kan du rejse i alle retninger og nå en spændende destination i løbet af en dag.

Mandalay er forbundet til blandt andet Bagan og Yangon med flodbåde og “krydstogtskibe”, der bevæger sig langsomt op og ned ad Ayeyarwaddy-floden, som er Myanmars største.

Du kan også tage toget i alle retninger, ligesom Mandalay også er garant for busser, der kan tage dig ud af næsten alle afkroge af landet.

Lufthavnen i Mandalay har i en del år også været international, og det er simpelt at flyve direkte hertil fra for eksempel Bangkok.

Det tager en lille time med båd at komme fra Mandalay til Mingun. Jeg plejer at arrangere frokost ombord, og det har jeg aldrig fået en klage over! 🙂

Myanmars rareste mennesker

Hvis du spørger de lokale her i Mandalay, som jeg elsker at kalde mit hjem, så er de der skiderikker fra Yangon alt for optagede af penge og arbejde. Mandalayerne er ikke i tvivl om, at de selv er rare og afslappede mennesker, som kender værdien i at følge mantraet “Ya’-bar-dæh”, som er vores burmesiske pendant til sydeupæernes “Manjana”.

Og jeg er jo naturligvis nødt til at give dem ret. Men nu skrev jeg det jo (nærmest) ikke selv.

Indrømmet, hvis man bliver kastet lige lukt ind i Mandalays downtown, ja så kan det godt virke meget stressende, når man er omringet af dyttende motorcykler, for hvem færdselsreglerne i bedste tilfælde kun er vejledende.

Dog er her masser af steder, som fylder dig med ro og tager dig tilbage til en svunden tid. Nogle af disse steder kan du læse om her, hvor jeg – på moderne vis – har lavet en Top-10 over interessante steder i Mandalay.

Related Posts

Top-10: Oplev Mandalays mest spændende seværdigheder. Myanmar venter på dig.